Flat Preloader Icon

Одржана је Друга седница Скупштине општине Мало Црниће

Одржана је Друга седница Скупштине општине Мало Црниће

У петак 22. марта 2024. године у сали Скупштине општине Мало Црниће одржана је Друга по реду седница Скупштине општине Мало Црниће. На дневном реду се пред присутним одборницима нашло 27 тачака од којих је најбитнија тачка била ,,Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине Мало Црниће“.

Ове године као и претходне, наставља се са пружањем подршке породицама са децом, за разлику од прошле године проширена су права тако што су обезбеђена средства за све ученике основних школе, дакле од 1. до 8. разреда основне школе.

Општина је у оквиру свог буџета обезбедила целокупни износ за финансирање бесплатних уџбеника за све ученике основних школа на својој територији, тачније износ од 8.000.000.00 динара.

Одлуком Министарства за бригу о породици и демографију од 05. марта 2024. године, додељена су средства из буџета Републике Србије намењена пружању подршке спровођењу мера популационе политике и подршке у области породице са децом у Републици Србији, општини Мало Црниће у износу од 5.287.956,00 динара, односно са делом учешћа 60%. Осталих 40% финансираће се из буџета општине Мало Црниће.

Право на бесплатне уџбенике остварују сви редовно уписани ученици, који основну школу похађају на територији општине Мало Црниће.

Пренос средстава за бесплатне уџбенике школама, вршиће се на основу поднетог захтева школе и пратеће документације која садржи списак деце која остварују право, као и доказ о спроведеном поступку одабира издавача за уџбенике у складу са законом.

Поред наведене тачке на дневном реду су се нашле и тачке о образовању Комисија и Одбора за различита врсте делатности из домена Општинске управе, Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о мерама, начину и поступку заштите и безбедности деце за време боравка у Предшколској установи ,,14 октобар“ Мало Црниће и свих активности које организује Установа и многе друге.

Све тачке дневног реда су усвојене већином гласова од броја присутних одборника.

Претходно Бесплатни уџбеници за све ученике основних школа од 1. до 8. разреда који наставу похађају на територији Општине Мало Црниће.

ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ

loader-image
Malo Crnice
18:09, 19/09/2024
temperature icon 19°C
ниски облаци
Sunrise Sunrise: 05:18
Sunset Sunset: 17:38

Општина Мало Црниће © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER